Hakkımızda
Eskişehir’de, Mehmet Ali ÖZGÜL ve oğlu H.Tahsin ÖZGÜL tarafından küçük bir işletme olarak başlayan serüven, bugün üstün kalite, hijyen ve temizliği değişmez ilke edinen kalite politikasıyla, doğal, katkısız en iyi lezzetleri üretmeye devam etmektedir.
Sucuk, Pastırma, Salam, Sosis, Kavurma, Köfte, Füme Et, Tereyağı, Peynir, Kaşar, Çemen, Zeytin ve Zeytinyağı ürünleri.
Sağlıklı nesiller için son teknoloji kullanılarak, yenilikçi ve sağlıklı ürünler üretilmektedir.
Yasin Gurme Ürünü
m2 Kapalı Alan
yılından beri marka güveni
1960 yılında Mehmet Ali ÖZGÜL ve oğlu H.Tahsin ÖZGÜL tarafından küçük bir işletme olarak Sucuk üretimiyle başlar serüven.
Besihane’de özenle seçilen Danalar, mezbahada kestirilip kiralık odada işlenerek doldurulur, küçük bir bahçe kulübesinde soba yakılarak kurutulur. Eskişehir’de üretilen Sucuk üretimi büyür, Kalite ve Temizliği ile nam salmaya, ürünlerini Şarküteri dükkânlarında satmaya başlar.
1978 yılında sucuk üretiminin yanında pastırma üretimi başlar.
Baksan Sanayi sitesinde Yasin Sucukları fabrikası kurulur. Sucuk ve Pastırma üretiminde bölgenin ilk fabrikası ünvanını alır. İmalathaneden fabrika üretimine geçmek; kalite ve hijyenden asla taviz vermeyerek günümüze kadar uzanan Eskişehir’in Meşhur “YASİN SUCUKLARI ” ünvanını kazandırır.
1984 yılında Bursa, Bilecik gibi çevre illere servis araçlarıyla ürün satışına başlandı.
1992 yılında Salam, Sosis, Füme et üretimleriyle ürün gamına yeni ürünler eklenmiştir.
1994 yılında ilk ar-ge çalışmasıyla “Çerez Sucuk” üretimine geçilmiştir. Çerez sucuk üretimi yapan ilk firma ünvanını kazandı.
1995 yılında üçüncü kuşak işi devraldı ve üretime devam edildi.
2005 yılında Eskişehir’deki üretim devam ederken; Edremit Kazdağıları'nda Kızıl keçili köyünde H.Tahsin Özgül tarafından Zeytinyağı fabrikası kuruldu. Oğlunun adını marka yaparak Atilla Çelebi ÖZGÜL markası ile butik üretime başlandı. Yurtdışından Türkiye’ye ilk getirtilen özel bir makine ile zeytinin çekirdeği çıkartılarak, yeşilken ve aynı gün bekletmeden sıkılan, %0.2 asitlikte altın değerinde çok özel bir zeytinyağı üretildi.
2006 yılında İtalya da yapılan yarışmada Atilla Çelebi ÖZGÜL Sızma Zeytinyağları 1.lik ödülü aldı.
2008 yılında Fransa Sial’de ilk yurt dışı fuarda katılım sağlandı. Bu Fuarı World Food Moskow, Kuveyt gibi yurt dışı gıda fuarları takip etti. Ardından yurt dışına ilk ihracat gerçekleşti.
2010 yılında Eskişehir KOBİ Organize Sanayi bölgesinde 3000 m2 kapalı alana kurulan yeni tesisiyle üretimlerini hızlandırmış ve Türkiye genelinde adını duyurmaya ve farklılığını ortaya koymaya başlamıştır.
2016 yılında kurucumuz, babamız, liderimiz H. Tahsin Özgül’ün vefatı tüm Yasin ailesini derinden etkiledi. Atadan kalan bu işi devam ettirmek ve insanlara sağlıklı kaliteli ve hijyenik ürünler üretmenin azmi, gayretiyle aynı yıl atılımlara devam edildi. Eskişehir ili Mahmudiye ilçesinde 300 başlık besi çiftliği inşaa edip faaliyete geçirildi.
2017 yılında İstanbul’daki ilk franchise şubemiz Acıbadem semtinde açıldı.
2018 yılında Türkiye’de çeşitli bölge ve şehirlerde Bursa, Ankara, Samsun, Rize'de bayilikler verilerek daha çok sofraya ulaşılmaya başlandı.
2019 yılında süt ürünlerindeki Ar-Ge çalışmalarında özel baharatlarla tatlandırılmış çeşnili tereyağları ve özel isli peynir çeşitleri ile yine leziz, kaliteli ürün gamına yenilerini eklemiştir.
2020 yılında Ar-Ge çalışmaları sonucu Dünyada İlk, Türkiye’de Patenti alınan devrim niteliğinde ürünleri Sucuk, Pastırma ve Füme Et Reçellerini piyasada duyurmaya başladı.
Yasin Sucukları ismiyle tanınan ürünlerimiz “YASİN GURME” markası altında toplanmaya başlandı.
Türkiye genelinde Yasin Gurme markası altında Francshise şubelerin verilmesi kararı alındı. Yeni konsepti ile Eskişehir Batıkent'te franchise şubemiz açıldı.